АКТУАЛЬНО

Юрій Ігнат розповів скільки дронів Росія випустила по Україні

З вересня 2022 року Росія випустила близько 3800 дронів-камікадзе по Україні, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Ці безпілотники використовуються росіянами як ударні безпілотні літальні апарати (БПЛА).

“Саме дронів-камікадзе по території нашої держави, якщо вже оновлювати інформацію, вже близько 3800 запущено з вересня минулого року, коли почали застосовувати ударні БПЛА,” – сказав Ігнат.

Зазначено, що українським військовим вдалося збити близько 3000 дронів-камікадзе. Він також підкреслив, що протиповітряна оборона України зміцнюється західним озброєнням, але потрібно більше новітніх засобів для боротьби з ударними БПЛА.

“Близько 3000 тисяч цих дронів знищено Силами оборони. Є над чим замислитися. Нам все ще потрібно більше систем, які працюватимуть проти ударних БПЛА,” – додав він.

Нічна атака зафіксована в різних областях України, де ворожі дрони-камікадзе спрямовувалися в Хмельницьку, Тернопільську, Харківську, Запорізьку та Київську області. З 49 запущених дронів українські сили ППО збили 21. Після атаки росіяни також вдарили “шахедами” по Харкову, спричинивши вибухи в центрі міста.

Важливо відзначити, що падіння уламків збитих дронів призвело до пожежі на об’єкті критичної інфраструктури в Київській області.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ