АКТУАЛЬНО

Застосунок “Дія”: оформлення чотирьох видів соціальної допомоги зручно та легко

Через застосунок “Дія”, українці мають можливість зручно оформити чотири види соціальної допомоги та скористатися рядом соціальних послуг, повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України у соціальній мережі Facebook.

Нововведення дозволяє громадянам звертатися за соціальною допомогою при усиновленні, на дітей із тяжкими захворюваннями, особам з інвалідністю з дитинства та на дітей одиноких матерів. Зараз ці види соціальної допомоги отримують понад 600 тисяч людей.

Крім того, за допомогою “Дії” можна зручно оформити різноманітні соціальні послуги онлайн, включаючи комплексну послугу “єМалятко” та отримання різноманітних довідок.

Також в рамках застосунку вже реалізовано цілу серію послуг з усиновлення, розпочинаючи з онлайн-консультацій. Громадяни можуть реєструватися як кандидати для усиновлення, аналогічні заяви можна подавати і щодо опіки, піклування та прийомництва.

В даний момент триває розширення інформаційних обмінів Єдиного соціального реєстру з метою автоматизації, швидкості та верифікації процесу прийняття рішень щодо соціальної підтримки.

Варто відзначити, що в умовах повномасштабного вторгнення РФ на територію України цифрові сервіси, зокрема застосунок “Дія”, продемонстрували свою надійність. У даному застосунку доступні 14 цифрових документів та понад 130 онлайн-сервісів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ