АКТУАЛЬНО

100 суден з України пройшли тимчасовим коридором, перевезено 3,7 млн тонн товарів

У рамках тимчасового гуманітарного коридору, відкритого Україною в серпні поточного року, принаймні 100 суден вийшли з портів Одеса, Чорноморськ та Південний, транспортуючи 3,7 млн тонн продовольства та інших товарів. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк у соцмережі Twitter в понеділок, 13 листопада.

“Сьогодні 100 судно пройшло чорноморським гуманітарним коридором – рятівним експортним каналом для України, який допоміг доставити 3,7 млн тонн продовольства та товарів по всьому світу”, – написала Брінк.

Центр транспортних стратегій (ЦТС) уточнює, що це включає кораблі, які вийшли з портів Великої Одеси. Зазначимо, що 9 листопада Міністерство інфраструктури повідомило про 91 суден, які на той момент експортували 3,3 млн тонн аграрної продукції та вантажів ГМК. Тоді також було заявлено про 116 суден, які очікували на вхід до портів.

За інформацією видання, одним з суден, якім вдалося скористатися коридором, є кейпсайз Ocean Leo з дедвейтом 177,7 тис. тонн.

Нагадаємо, що 8 листопада російські сили вчинили ракетний удар по судну, яке заходило до порту Одеської області. У результаті атаки загинув лоцман, а троє членів екіпажу (громадяни Філіппін) отримали поранення.

Відповідно до наступного дня, Україна вислатила шість кораблів з агропродукцією через тимчасовий коридор, показавши невсипущий дух гуманітарної допомоги в умовах воєнного конфлікту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ