АКТУАЛЬНО

90 тисяч російських військових готувалися до нового наступу на Україну

Перед наданням США дозволу на використання своєї зброї на території РФ, щонайменше 90 тисяч російських військових готувалися до нового наступу на Україну. Західне озброєння дозволило знищити цілі колони російських військ. Про це повідомляє Associated Press із посиланням на першого заступника міністра оборони Івана Гаврилюка та інших українських військових.

За словами Гаврилюка, 90-тисячне російське угруповання перебувало в глибині території РФ, готуючись до нового наступу на Україну. У перші дні після отримання дозволу від США на використання їхньої зброї по території Росії, українські військові знищили цілі колони російських військ уздовж кордону, які чекали наказу про вторгнення.

Командир артилерії в Харківській області з позивним Гефест розповів, що тоді американські артилерійські установки HIMARS “не змовкали цілий день”.

Агентство також повідомляє, що дозвіл від США на застосування зброї допоміг українським силам стабілізувати лінію фронту на Харківщині. Однак українські військові та посадовці наполягають на отриманні дозволу на удари за допомогою ATACMS на відстань понад 100 кілометрів (62 милі).

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ