АКТУАЛЬНО

Білорусь посилює охорону кордону з Україною через зростання активності українських БПЛА

Наразі, Білорусь оголосила про посилення охорони свого кордону з Україною, мотивуючи це зростанням активності українських безпілотних літальних апаратів (БПЛА) у північній частині сусідньої країни.

За інформацією Міністерства оборони Білорусі, ця ініціатива стала необхідною у зв’язку зі скупченням українських сил протиповітряної оборони (ППО) в Житомирській області та їхньою активною роботою на кордоні.

Зазначимо, що це вже не перша заява з боку Мінська з твердженням про посилення військової активності України біля кордону з Білоруссю.

Вчора білоруська влада заявила, що на кордоні з Житомирською областю з’явився “Російський добровольчий корпус”, який воює на боці України.

Також стверджувалося, що на кордоні з’явилися підрозділи українського спецназу.

“Буквально останніми тижнями ми спостерігаємо поки що незрозумілу нам активність поблизу наших кордонів з боку України. У населений пункт Овруч, який на Житомирському напрямку, Рівненсько-Житомирському напрямку, прибули підрозділи спеціального призначення 1-ї президентської бригади”, – заявив начальник білоруського Генштабу Павло Муравейко.

Україна цієї інформації не підтверджувала.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ