АКТУАЛЬНО

Кожен чотирнадцятий український біженець у Великій Британії став безхатченком

Кожен чотирнадцятий український біженець у Великій Британії, який утік від війни, став безхатченком з червня 2022 року після того, як стосунки з сім’ями-спонсорами розірвалися або припинилися, – повідомляє The Telegraph.

Так близько 6040 українських домогосподарств, у яких є бодай одна дитина-утриманка, що еквівалентно щонайменше 12 000 осіб, та ще 3000 самотніх українців звернулися по допомогу до порад з питань бездомності.
А враховуючи, що третина місцевих рад не передає уряду інформацію про бездомність серед українців, їх може бути набагато більше.

Це дані щодо українців, які приїхали до Великої Британії або за програмою “Дому для України”, або щоб приєднатися до родичів за сімейною схемою.

Але у британських спонсорів немає жодних зобов’язань приймати українських біженців упродовж усього часу їхнього перебування у Великій Британії, а уряд Великої Британії просить їх узяти на себе зобов’язання приймати гостей упродовж щонайменше шести місяців.

Інформація розкрилася після рішення Міністерства внутрішніх справ дозволити всім українцям, яким уже надано притулок у Великій Британії, продовжити свої візи ще на 18 місяців, а також закриття української сімейної схеми о 15:00 цього понеділка.

Крім того, для українців ще посилюються правила – спонсорами зможуть виступати тільки люди, які постійно проживають або осіли у Великій Британії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ