АКТУАЛЬНО

Російські і китайські бомбардувальники були перехоплені авіацією США біля берегів Аляски

За інформацією німецького видання Bild, китайські бомбардувальники вперше здійснили спільний патруль з російськими бомбардувальниками біля території США.

Чотири стратегічних бомбардувальники – два російських Ту-95 і два китайських Xian H-6 – наблизилися до американського штату Аляска, що викликало серйозне занепокоєння у Вашингтоні.

Китайські бомбардувальники вперше підлетіли до території США – Аляски, злетівши з Росії, пише Bild.

Це було перше спільне патрулювання чотирьох бомбардувальників – російських Ту-95 і китайських Xian H-6, які наблизилися до Аляски на 300 кілометрів. Там вони були перехоплені авіацією США.

«Це перший раз, коли ці дві країни літають разом подібним чином. Якщо це станеться знову, я повністю впевнений, що ми будемо готові», – заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Військовий оглядач Bild Юліан Рьопке вважає, що з російської території Китай тепер зможе безпосередньо загрожувати США і Канаді.

«Це схоже на те, як китайські підводні човни ходили навколо Сан-Франциско. Китай погрожує США на їхньому власному задньому дворі і, по суті, каже: «Дивіться, ви втручаєтеся в наші внутрішні справи на Тайвані, ми також можемо підійти дуже близько до вашої батьківщини», – заявив виданню експерт із Китаю Якуб Янда.

Кадри спільних із Китаєм навчань ще в четвер публікувало російське міноборони.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ