АКТУАЛЬНО

Дефіцит електроенергії в Україні: важка ситуація та заклик до ощадливого споживання

У енергосистемі України створилася напружена ситуація через дефіцит електроенергії, викликаний збільшенням споживання через похолодання. За інформацією “Укренерго”, споживання електроенергії 7 грудня перевищило прогноз на 2,7%, еквівалентно роботі двох додаткових блоків теплових електростанцій.

Наразі на електростанціях відсутні вільні потужності, інформують у “Укренерго”. Деякі блоки теплоелектростанцій знаходяться на ремонті, а сонячні електростанції не можуть працювати на повну потужність через щільну хмарність по всій країні.

Організація закликає громадян економити електроенергію для уникнення дефіциту та підтримки балансу в енергосистемі. З метою запобігання відключень світла та забезпечення стабільності системи, Диспетчерський центр “Укренерго” залучає аварійну допомогу від операторів систем передавання електроенергії Словаччини, Румунії та Польщі.

Наразі не введені обмеження на споживання електроенергії, і не передбачається введення графіків відключень світла. Українці закликають виявити розсудливість у використанні електроенергії, щоб спільно подолати складність ситуації.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ