АКТУАЛЬНО

Експерти радять Україні ставитися до нової допомоги США з обережністю

Згідно з останніми заявами експертів, Україна має розглядати надання нової допомоги Сполученими Штатами як останню можливість і використовувати її з обережністю. Пакет американської допомоги на суму $61 мільярд є значною підтримкою для країни, проте існує серйозна ймовірність, що подальша підтримка може бути зірвана через внутрішньополітичну боротьбу у Вашингтоні, пише Business Insider.

Україна має сприймати нову допомогу США як останню, вважають експерти.

Старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний мир Дженніфер Кавана зазначила, що щоразу просування допомоги Україні в конгресі США “стає дедалі суперечливішим і тривалішим”. Тому уряду Зеленського слід готуватися до того, що “грошей більше не буде”. Особливо в разі перемоги на президентських виборах Дональда Трампа.

З аналогічною думкою виступила старша наукова співробітниця Центру Стимсона Келлі Гріко.

“Усі, хто бере участь у цьому конфлікті, мають ставитися до цього пакета допомоги як до останнього і будувати свої плани відповідним чином, тому що так і може виявитися”, – попередила вона.

На погляд аналітиків, Україні необхідно не тільки зміцнювати оборону, а й вивчати можливість мирного врегулювання. Кавана і Гріко наголосили, що Києву необхідно сісти за стіл переговорів із Москвою, щоб запобігти подальшим втратам території і “виграти час”, звертає увагу Business Insider.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ