АКТУАЛЬНО

Школи переходять на онлайн, а на Україну насувається снігопад: що очікувати і як готуватися

Прогнозують снігопад по всій території України на 27 листопада. Місцями оголошено про снігові замети, хуртовини й ожеледицю. Негода може суттєво ускладнити дорожні умови та призвести до небезпеки для громадян.

Пресслужба гідрометеорологічного центру попереджає про сильний сніг (вночі в північних і центральних областях значний, місцями сильний сніг, снігові замети, хуртовини). На дорогах очікується ожеледиця. Вітер буде північно-західний, а в східних областях – південно-західний, з поривами 17-22 м/с, а вночі та вранці в певних регіонах – до 25-30 м/с.

Температурні показники також будуть невисокими:

  • На заході від -7 до -4 вночі та від +0 до -3 вдень.
  • На півночі від -4 до -2 вночі та від -2 до -4 вдень.
  • На півдні від -5 до +3 вночі та від +0 до +5 вдень.
  • На сході від -1 до +2 вночі та від -2 до +1 вдень.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури наголошує на складнощах, які може призвести циклон, зокрема в областях Київ, Чернігів, Черкаси, та інших.

З метою безпеки та збереження здоров’я, ряд міст та областей прийняли рішення перевести школи на онлайн-режим. Київська міська адміністрація рекомендує школам працювати у змішаному форматі, дозволяючи батькам вирішити, чи відправляти дітей до шкіл чи залишити їх вдома на дистанційному навчанні. Одеська область вже оголосила про перехід до дистанційного навчання на один день з можливістю продовження в залежності від умов погоди.

Залізничники рекомендують утриматися від подорожей автотранспортом та віддати перевагу потягам. Укрзалізниця готується до негоди, додаючи місця на поїзди.

Всі громадяни закликаються бути обережними, слідкувати за оновленнями прогнозів та дотримуватися рекомендацій місцевих влад та служб безпеки. Забезпечте необхідні запаси та слідкуйте за дорожньою ситуацією в регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ