АКТУАЛЬНО

Як російські солдати допомагають Україні у війні

Сотні, а можливо й тисячі російських солдатів співпрацюють з українськими спецслужбами та партизанськими групами, здійснюючи диверсії та передаючи розвідувальні дані для Збройних Сил України. Про це повідомляє The Telegraph.

Один із російських солдатів строкової служби, який співпрацює з українськими партизанами, в інтерв’ю британському виданню поділився, як у липні підпалив окоп свого підрозділу на лівому березі Дніпра. Це призвело до значних втрат серед окупантів та знищення військових запасів.

«Поки вони намагалися загасити вогонь, полум’я поширилося на сусідні бліндажі, спричинивши пожежу і опіки у багатьох солдатів», – розповів солдат, ім’я якого не розголошується з міркувань безпеки.

Цей військовий був завербований українським кримськотатарським рухом опору «АТЕШ», який утворився в окупованому Криму влітку 2022 року і вже налічує понад 2000 бійців.

За словами речника руху, їхні агенти діють на всіх окупованих територіях України та навіть у самій Росії. До руху приєднуються «десятки російських солдатів, які не хочуть воювати в агресивній війні проти України».

Одним із таких завербованих є військовий, який працює на російській авіабазі, спостерігаючи за переміщенням літаків і зброї. За його словами, це одна з найбільших і найсучасніших авіабаз Росії, що активно використовується для нанесення ракетних ударів по Україні.

Українські спецслужби та партизани все більше покладаються на російських військових для здобуття важливих розвідувальних даних, що допомагає українським силам у боротьбі з окупантами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ