АКТУАЛЬНО

Іракська “Хезболла” оголосила про призупинення атак на війська США

30 січня Іракське збройне угруповання “Катаїб Хезболла”, яке має підтримку від Ірану, оголосило про призупинення всіх своїх військових операцій проти американських військ у регіоні. Представники терористичного угруповання стверджують, що такий крок призначений для запобігання “збентеженню” іракського уряду.

“Оголошуючи припинення військових та безпекових операцій проти окупаційних сил, ми ставимо перед собою мету уникнути негативного впливу на уряд Іраку. Проте ми продовжимо захищати свій народ у Газі і вживати інші заходи безпеки”, – зазначив генеральний секретар “Катаїб Хезболла” Абу Хусейн аль-Хамідаві.

Це рішення було ухвалено після інтенсивних зусиль прем’єр-міністра Іраку Мохаммеда Шіа Ас-Судані, спрямованих на запобігання подальшої ескалації після атаки в Йорданії. Радник із закордонних справ прем’єра Фархад Алаадін наголосив, що важливо, щоб всі сторони підтримали зусилля його керівника для уникнення можливої ескалації конфлікту.

Відповідаючи на це оголошення, представник Пентагону Пет Райдер висловив певну обуреність.

“Так, ми взнали про це. Я не можу надати конкретний коментар, крім того, що дії говорять голосніше, ніж слова”, – зазначив він. Райдер також підкреслив, що після атаки в Йорданії відбулися три напади на американських військових.

“Ми вважаємо, що наші заклики до іранських угруповань припинити атаки були досить чіткими. Але їх виконання не відбулося. Тому ми реагуватимемо відповідно в той час і в той спосіб, який ми оберемо”, – додав він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ