АКТУАЛЬНО

Кращі фільми серпня: радимо подивитись

Серпень 2024 року приносить на екрани низку захопливих кінопрем’єр, які обов’язково варто подивитися. Від фантастичних трилерів до атмосферних драм — цього місяця кіноіндустрія пропонує щось для кожного. Ось добірка найочікуваніших фільмів серпня.

1. “Доньки” (Daughters)

Кадр із фільму "Доньки", Нетфлікс

Автор фото,Netflix

Підпис до фото,Кадр із фільму “Доньки”

“Доньки” – документальний фільм про програму “Побачення з татом” у в’язниці Вашингтона. Ув’язненим надають рідкісний шанс поспілкуватися зі своїми дітьми під час напівофіційного “танцю тата з донькою”.

Ці короткі зустрічі надзвичайно емоційні, й ця стрічка розповідає про те, як вони вплинули на життя чотирьох дівчат.

“Важко уявити більш різку критику нашої дегуманізуючої тюремної системи, ніж ця щира, глибоко співчутлива робота Анжели Паттон і Наталі Рей, від якої сльози на очах, – йдеться у рецензії Harper’s Bazaar. – Їхній фільм, який показує життя героїв протягом багатьох років, яскраво демонструє, що метою здорової правової системи має бути реабілітувати серця, а не зробити їх непоправно жорстокими, відмовляючи в’язням у таких людських потребах, як обійми коханої людини”.

Прем’єра – 14 серпня на Netflix

2. Kneecap

Кадр із фільму Kneecap

Автор фото,Curzon Films

Підпис до фото,Кадр із фільму

Ця зухвала комедійна драма Річа Пеппіатта розповідає правдиву історію Kneecap, непокірного хіп-хоп тріо із західного Белфаста, яке читає реп ірландською мовою.

Фільм, знятий у стилі Trainspotting, показує, як Ліам Ог О Аннаїд, Наоїз О Кайреалайн і Джей Джей О Дочартай перетворюються з наркоторговців на зірок панк-андеграунду та навіть на політичних діячів, а у процесі намагаються уникнути поліцейських.

В епізодичній ролі батька одного з учасників групи з’являється Майкл Фассбендер, але найдивовижніше в кастингу цього фільму те, що тріо грає самих себе – і робить це з такою майстерністю, що виглядає так, наче вони досвідчені актори.

Прем’єра – 2 серпня в США, 9 серпня в Ірландії та 23 серпня у Британії

Кадр із фільму "Кліпни двічі"

Автор фото,Amazon MGM

Підпис до фото,Кадр із фільму “Кліпни двічі”

У режисерському дебюті Зої Кравіц її наречений Ченнінг Татум грає технологічного мільярдера, а Наомі Екі та Алія Шокат – двох довірливих жінок, яких він запрошує на свій приватний острів. Спочатку вони насолоджуються своїм розкішним оточенням, але потім їхні спогади починають тьмяніти, а люди – зникати.

“Кліпни двічі” на перший погляд виглядає як ще одна похмура сатира про багатих гедоністів у небезпеці на ексклюзивних островах – але Кравіц каже, що на цей фільм її надихнули такі стрічки як “Сяйво”, “Дитина Розмарі”, “Кримінальне чтиво” та “Ночі бугі”.

Прем’єра у світі – з 23 серпня

4. “Ворон” (The Crow)

кадр із фільму "Ворон"

Автор фото,Lionsgate

Підпис до фото,Кадр із фільму “Ворон”

Заснований на серії готичних коміксів Джеймса О’Барра, “Ворон” став сумно відомим іще до виходу в 1994 році, оскільки його зірка, Брендон Лі, був смертельно поранений з реквізитної зброї під час виробництва фільму.

Попри це, він мав ще три продовження та телевізійний серіал, а тепер виходить його нова інтерпретація, яку зняв Руперт Сандерс.

Білл Скарсгард, який зіграв Пеннівайза у фільмах “Воно”, грає роль рок-музиканта, якого вбиває злочинна банда під час прогулянки з дівчиною. Потім він повертається з мертвих, щоб помститися за їхнє вбивство.

“Глядачі бачать, як Ерік та Шеллі закохуються перед тим, як прийде жахливий кінець, – йдеться у рецензії Esquire. – Тільки тоді починається його місія. Він бореться з сумнівами та відчайдушно чіпляється за головні питання життя. Чому ми тут? Що відбувається з нами, коли ми помираємо? Від чого б ти відмовився, щоб врятувати того, кого любиш?”

Прем’єра у світі – з 23 серпня

5. “Королівство Кенсуке” (Kensuke’s Kingdom)

Кадр із фільму "Королівство Кенсуке"

Автор фото,Modern Films

Підпис до фото,Кадр із фільму “Королівство Кенсуке”

Майкл Морпурго найбільш відомий завдяки роману “Бойовий кінь”, який екранізував Стівен Спілберг. Інший його роман, “Королівство Кенсуке”, тепер перетворився на мальовану анімацію за сценарієм Френка Коттрелл-Бойса.

Це історія про 11-річного хлопчика, який пливе разом зі своїми батьками на човні, під час шторму падає за борт і опиняється на віддаленому острові.

Єдиний інший мешканець – це Кенсуке, літній японець, який захищає популяцію орангутангів від мисливців.

“Королівство Кенсуке” ідеально підходить для тих, хто шукає анімаційні фільми, які порушують важливі теми, а не просто створюють порожній шум і гострі відчуття”, – йдеться у рецензії Screen Daily.

Прем’єра – 2 серпня у США та Британії

6. “Пастка” (Trap)

кадр із фільму "Пастка"

Автор фото,Warner Media

Підпис до фото,Кадр із фільму “Пастка”

Найт Ш’ямалан представив свій останній трилер як “Мовчання ягнят на концерті Тейлор Свіфт”. Його сюжет полягає в тому, що батько на ім’я Купер (Джош Гартнетт) веде свою доньку (Аріель Доног’ю) на концерт попзірки – яку за збігом обставин грає власна дочка Ш’ямалана, Салека Ш’ямалан.

Під час шоу він чує, що вся подія насправді є спецоперацією, і що будівля переповнена поліцією, яка прагне упіймати серійного вбивцю.

“Я хочу, щоб індустрія рухалася до більш оригінального оповідання, – сказав Ш’ямалан журналу Empire. – Я думаю, що глядачам це сподобається”

Прем’єра – 2 серпня в США та Канаді та 9 серпня у Британії та Ірландії

7. “Чужий: Ромул” (Alien: Romulus)

кадр із фільму "Чужий"

Автор фото,20th Century Studios

Підпис до фото,Кадр із фільму “Чужий”

З роками фільми про “Чужих” ставали дедалі масштабнішими та грандіознішими, кульмінацією чого стали дві епопеї режисера Рідлі Скотта “Прометей” (2012) та “Чужий: Заповіт” (2017).

Але ця остання частина натомість повертається до основ, разом із усіма темними коридорами та ефектами, які відрізняли оригінал Скотта 1979 року.

Дія фільму “Чужий: Ромул” режисера Феде Альвареса відбувається на борту майже безлюдної космічної станції, яку відвідує група молодих колоністів.

“Дійсно, це фільм жахів на виживання, як і перший, – сказав Альварес Total Film. – Цей фільм працює таким чином: якщо ви ніколи не дивилися жодного фільму про Чужого, ви чудово проведете час. Ви не відчуєте, що чогось не розумієте. Але якщо ви бачили один або більше фільмів – о, тоді має сподобатися. Насправді це окрема історія, але вона наповнена відсилками до кожного фільму”.

Прем’єра у світі – з 16 серпня

8. “Між храмами” (Between the Temples)

кадр із фільму "Між храмами"

Автор фото,Sean Price Williams

Підпис до фото,Кадр із фільму “Між храмами”

Натан Сільвер – одним із найплідніших сценаристів і режисерів сучасного американського кіно. Починаючи з фільму “Сліпий” у 2009 році, він швидко зняв 12 фільмів, більшість із яких розповідають про життя єврейської сім’ї.

Але його остання весела комедія, як пише The New Yorker, “розкриває вражаючий новий напрямок думки як у його кар’єрі, так і в американському кіновиробництві загалом”. У ній також більше відомих зірок, ніж у попередніх роботах Сільвера.

Джейсон Шварцман виконує роль 40-річного Бена, який співає літургію на службах у церкві. Але після того, як минулого року померла його дружина, він не міг ані співати, ані робити багато інших речей. У такому стані він починає дружити з 70-річною Карлою, яку грає Керол Кейн, яка була його вчителькою музики в початковій школі.

Прем’єра – 23 серпня в США, Британії та Ірландії

9. “Бордерлендз” (Borderlands)

кадр із фільму "Бордерлендз"

Автор фото,Lionsgate

Підпис до фото,Кадр із фільму “Бордерлендз”

Цей науково-фантастичний комедійний бойовик режисера Елі Рота заснований на серії відеоігор. Кейт Бланшетт грає у ньому Ліліт, найманку, яка повертається на свою рідну планету Пандору (імовірно, це не та сама Пандора, що в Аватарі Джеймса Кемерона), щоб розшукати зниклу доньку наймогутнішої людини у всесвіті (Едгар Рамірес).

Інших учасників її банди грають Джеймі Лі Кертіс, Кевін Гарт і Аріана Грінблатт, а Джек Блек озвучує робота на ім’я Клептрап.

“Я справді хотів зняти фільм у дусі відеоігор… Так, фільм веселий. Він дикий. Це було дуже, дуже масштабний проєкт”, – розповів режисер в інтерв’ю ComingSoon.

Прем’єра у світі – з 9 серпня

10. “Дотик” (Touch)

кадр із фільму "Дотик"

Автор фото,Focus Features

Підпис до фото,Кадр із фільму “Дотик”

На початку цієї душевної романтичної мелодрами Бальтасара Кормакура ісландський вдівець на пенсії (Егілл Олафссон) чує від лікаря, що у нього виявили перші ознаки деменції. Сповнений рішучості довести свої справи до кінця, поки він ще може це зробити, він вирушає на пошуки давно втраченого кохання.

Тим часом у кадрах з його минулого ми бачимо, як він 50 років тому (у виконанні Пальмі Кормакура, сина режисера) влаштувався на роботу в японський ресторан у Лондоні і закохався в дочку власника (Кокі) незадовго до її зникнення.

Дія фільму “Дотик”, знятого за романом Олафура Йоганна Олафссона, відбувається у 2020 році, під час пандемії Covid-19, коли подорожі – та дотики – ставали дедалі важчими.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ