АКТУАЛЬНО

Найгарячіші ділянки фронту залишаються у центрі уваги головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

13 листопада 2023 року головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном, під час якої детально обговорив ситуацію на українському фронті.

За словами Залужного, найскладніша та найгарячіша ситуація зафіксована на Авдіївському, Купʼянському та Марʼїнському напрямках. Хоча ситуація є складною, ЗСУ зберігають контроль та продовжують вести наступальні дії, завдаючи противнику значних втрат у живій силі та техніці.

Український генерал також наголосив на нагальних потребах Збройних сил України, зокрема в снарядах, засобах протиповітряної оборони та безпілотних літальних апаратах (БПЛА). Обговорено плани на зимовий період, а також питання підготовки військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів.

За даними, наданими генералом, протягом останніх діб відзначено 50 бойових зіткнень на фронті. Збройні сили України продовжують ліквідовувати окупантів, і лише минулої доби знищено 800 ворожих бійців. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення в Україну становить 312 550 військових.

Головнокомандувач ЗСУ закликав до уваги міжнародної спільноти до подальшої підтримки України в утриманні російської агресії та забезпеченні необхідних ресурсів для збройних сил країни. Ситуація на сході та півдні України залишається складною, але визначені заходи призначені для забезпечення безпеки та суверенітету України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ