АКТУАЛЬНО

НАТО посилить обмін розвідувальними даними з Україною перед липневим самітом

Країни-члени НАТО незабаром почнуть ділитися з Україною більшою кількістю розвідувальних даних. Про це повідомляє помічник генерального секретаря НАТО Девід ван Веел.

“НАТО готується розширити співпрацю з Україною в оборонних технологіях та ділитися більшою кількістю розвідувальних даних про можливості Росії у галузі радіоелектронної боротьби”, – зазначено в матеріалі.

До липневого саміту НАТО у Вашингтоні має бути підготовлена нова угода про обмін інформацією, включаючи дані про ланцюги постачання для дронів. “Одна із цілей цієї програми – допомогти перетворити Україну на великого постачальника технологій по завершенні війни. НАТО також хоче повторити деякі швидкі технологічні впровадження та розгортання, що відбувалися в Україні з часу війни,” – зазначає Bloomberg.

Ван Веел додав, що російське вторгнення змусило НАТО виділяти більше ресурсів на кіберзахист та відслідковування російських військових технологій.

Збільшення допомоги союзників по НАТО для України та підтримка її просування до членства в Альянсі будуть серед головних тем саміту НАТО у Вашингтоні. У цьому контексті Фінляндія вважає, що Україна має правомірне місце серед союзників, а процес її вступу до НАТО є незворотним.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ