АКТУАЛЬНО

Німеччина затверджує план США використовувати заморожені російські активи для фінансування України

Німеччина згодна підтримати ініціативу Сполучених Штатів щодо використання заморожених російських активів, переважно в Європі, для надання допомоги Україні на суму 50 мільярдів доларів.

Особи, що мають інформованість про переговори, стверджують, що німецькі офіційні особи підтримають план США залучення майбутніх прибутків від заморожених російських активів, переважно в Європі, для фінансової допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів доларів.

Ця згода Німеччини може виявитися ключовим кроком, який підсилить співпрацю між Вашингтоном та його союзниками в напрямку отримання значного пакету допомоги для Києва, незалежно від результатів майбутніх виборів у США.

Офіційні особи США та ЄС зауважують, що ця ініціатива набирає обертів і може стати центральною темою на зустрічі міністрів фінансів і керівників центральних банків країн Великої сімки, яка відбудеться у Стрезі, Італія.

Проте німецькі офіційні представники не очікують остаточної угоди до саміту лідерів G-7, запланованого на 13-15 червня, та  її реалізації до наступного року.

У контексті ескалації конфлікту та загострення військових дій Росії на сході України, стоїть питання про фінансову стійкість українського уряду до 2025 року. Найбільш активні прихильники України пропонують забезпечити середньострокове фінансування для країни, що перебуває в стані конфлікту, та вислати сигнал Москві про те, що підтримка Києва серед союзників G-7 лишається незмінною.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ