АКТУАЛЬНО

Після смерті Ібрахіма Раїсі розпочалися президентські перегони в Ірані

П’ятиденний період реєстрації кандидатів на посаду президента в Ірані розпочався у четвер, інформує агентство ISNA за словами глави МВС Ірану, Ахмада Вахіді. Закінчення прийому заявок заплановано на 3 червня. Губернатори провінцій вже отримали вказівки щодо утворення виборчих комісій для надання відповідної підтримки майбутнім виборам.

Кандидати на посаду президента повинні відповідати певним критеріям, таким як вік від 40 до 75 років та наявність магістерської освіти. Рада вартових конституції Ірану здійснить перевірку відповідності кожної заявки в період з 4 по 10 червня.

Після цього, 11 червня, МВС Ірану оголосить список схвалених кандидатів, після чого розпочнеться виборча кампанія, яка триватиме до 26 червня. Президентські вибори в Ірані заплановані на 28 червня.

Ці новини приходять на фоні аварії гелікоптера президента країни, Ібрахіма Раїсі, який розбився в горах на північному заході Ірану 19 травня. На жаль, внаслідок цієї трагедії немає виживших. Генеральний штаб Збройних сил Ірану виключив версію про диверсію на гелікоптері, і проведене слідство не підтвердило наявність вибуху перед зіткненням з горою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ