АКТУАЛЬНО

Кім Чен Ин погрожує застосуванням ядерної зброї

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зробив гучну заяву, підкресливши, що його країна готова без вагань застосувати всю наявну наступальну силу, включно з ядерною зброєю, у разі будь-якої спроби посягнути на її суверенітет. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Кім жорстко розкритикував президента Південної Кореї Юн Сок Йоля, який раніше пригрозив покласти край режиму КНДР. Північнокорейський лідер назвав такі заяви іронічними та сумнівається в адекватності Юна, звинувачуючи його у вихвалянні військовою потужністю перед державою, яка володіє ядерною зброєю.

«Військові погрози проти нашої держави, яка володіє ядерною зброєю, — це абсурд», — заявив Кім під час виступу на військовій базі. Він підкреслив, що будь-яка агресія чи спроба використання сили проти Північної Кореї зустріне негайну та рішучу відповідь.

У відповідь на ці заяви президент Південної Кореї Юн Сок Йоль застеріг Пхеньян від використання ядерної зброї, пообіцявши рішучу відповідь, у якій братимуть участь американські союзники. За його словами, будь-яка ядерна атака з боку Північної Кореї приведе до кінця існування цього режиму.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ