АКТУАЛЬНО

Британія розглядає можливість відправки військових інструкторів до України для навчання ЗСУ

Велика Британія вивчає можливість направити своїх військових інструкторів для підготовки новобранців Збройних Сил України (ЗСУ) на заході країни. Ця ініціатива може допомогти вирішити ряд логістичних проблем та стати потужним військово-політичним сигналом підтримки України в умовах триваючої агресії з боку Росії.

Повідомляють, що у Британії обговорюються плани відправити невеликі групи британських військових інструкторів на захід України. Там вони допоможуть забезпечити базову підготовку українських новобранців, перш ніж вони вирушать на передову на схід.

За словами джерел видання, таке рішення британців дало б змогу вирішити деякі логістичні проблеми, пов’язані з відправкою українських військових на британські бази для проходження підготовки, а також заощадити кошти.

За словами ще одного джерела видання, відправка британських військ в Україну замість проведення тренувань на військових базах у Великій Британії була б більш ефективною.

Ми могли б провести навчання там швидше, і це було б дуже далеко від лінії фронту, у віддалених місцях, тому ризик був би набагато нижчим,

– повідомило джерело.

Своєю чергою, український співрозмовник видання зазначив, що перенесення навчань в Україну може стати “потужним військово-політичним сигналом” для інших країн і для самої росії.

Він також висловив сподівання, що  це стане “потужним стримуючим фактором”.

Британські військові також перейматимуть бойові навички від українських бійців та матимуть можливість випробувати новітню зброю, яка розробляється для війни, додав один зі співрозмовників.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ