АКТУАЛЬНО

Гамбург: Федеральна поліція Німеччини блокувала центральний вокзал через підозру на вірус Марбурга

У неділю, 1 жовтня, центральний вокзал Гамбурга був заблокований Федеральною поліцією Німеччини через підозру, що двоє пасажирів можуть бути інфіковані смертельним вірусом Марбурга. Це рішення було прийняте у відповідь на занепокоєння щодо можливого поширення небезпечного вірусу, що викликає важке захворювання у людей.

Федеральна поліція на кілька годин перекрила шляхи після того, як у двох пасажирів поїзда, що прибув із Франкфурта, проявилися симптоми, що відповідають зараженню вірусом Марбург – небезпечною геморагічною лихоманкою, схожою на Еболу.

Надзвичайна ситуація почалася, коли у 26-річного німецького студента-медика та його подруги, які їхали потягом ICE з Франкфурта до Гамбурга, під час поїздки з’явилися симптоми, схожі на грип.

За словами представника пожежної охорони Крістіана Вольтера, поки незрозуміло, чи були ці двоє дійсно інфіковані вірусом Марбурга.

За даними Bild, студента і його дівчину доправили в університетську клініку Еппендорф у спеціалізованій інфекційній машині швидкої допомоги пожежної служби Гамбурга.

Що таке лихоманка Марбурга, через яку вчора зупинили роботу вокзалу у Гамбурзі?

Це смертельне захворювання, від якого поки що немає ні ліків, ні вакцин. Вірус має летальність до 88%, за даними ВООЗ. Її можна знизити до 50%, якщо почати пацієнтові підтримуючу терапію. Але все одно це вкрай високий ступінь смертності.

Джерело захворювання – кажани, які заразили людей. Захворювання це клінічно схоже на вірус Ебола. Симптоми – висока температура, діарея, висип, кровотечі з ясен і навіть статевих органів. Вірус передається як повітряно-крапельним, так і статевим шляхом.

Наразі лихоманка поширена здебільшого у східній Африці, кількість зареєстрованих випадків – 26. Але нещодавно ВООЗ робила заяву про те, що один із тих, хто контактував із зараженим, літав до Бельгії, у зв’язку з чим було «вжито заходів».

Загалом вірус відомий із 1967 року, спалахи були в Німеччині та Сербії. Наразі загроза його поширення в глобальному масштабі оцінюється як низька.

«ВООЗ оцінює ризик цього спалаху як дуже високий на національному рівні, високий на регіональному рівні та низький на глобальному рівні», – ідеться в повідомленні на сайті організації.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ