АКТУАЛЬНО

Севастополь, Туапсе, Новоросійськ: Російська окупаційна влада стверджує, що відбила атаку 108 українських БПЛА

Російське Міністерство оборони повідомило, що вночі 17 травня територію Російської Федерації та тимчасово окупованого Криму нібито атакували 108 українських повітряних і морських дронів, при цьому стверджуючи, що всі вони були збиті. За даними російського відомства, за допомогою протиповітряних оборонних засобів було знищено і перехоплено 51 БПЛА над територією Кримського півострова, 44 – над територією Краснодарського краю, 6 – над територією Бєлгородської області та 1 – над територією Курської області. Крім того, протягом ночі за допомогою морської авіації та патрульних катерів Чорноморського флоту було знищено 6 безекіпажних катерів в акваторії Чорного моря.

Ці події стали частиною загального контексту напруженості в регіоні. Повідомлення Міноборони РФ суперечить інформації, яку публікують російські ЗМІ та місцева влада. Зокрема, в ніч на 17 травня в Новоросійську Краснодарського краю Росії прогриміли вибухи, які пошкодили порт і нафтобазу. Місцеві мешканці розповідали про атаку на мазутний термінал і термінал Транснафти, а також про відсутність електропостачання. Свідчення очевидців підтверджували російські журналісти, які перебували на місці подій. На вулиці Магістральній було повністю перекрито рух.

Адміністрація міста Новоросійська ввела обмеження на виїзд жителям з дому, після того як батьки школярів почали отримувати повідомлення зі скороченими уроками. Ця дія була послідовною за традиційною заявою влади про “невдалий інцидент атаки” і збиття 10 БПЛА.

Повідомляється, що два безпілотники атакували нафтопереробний завод у місті Туапсе Краснодарського краю Росії, внаслідок чого на території заводу виникла пожежа.

Губернатор Бєлгородської області РФ, Геннадій Гладков, повідомив, що дрони атакували декілька населених пунктів у регіоні. Один із безпілотників влучив у автозаправну станцію поблизу села Безсонівка, в результаті чого стався вибух і загорівся один з резервуарів.

Оккупаційна влада Севастополя також повідомила про відбиття атаки БПЛА і морських дронів. У Севастополі та Балаклаві частково відключили електропостачання.

Так званий губернатор Севастополя, Михайло Развожаєв, стверджував, що декілька дронів були знищені і що “цивільні об’єкти залишилися неушкодженими”. Щодо часткового відключення електропостачання, він пояснив, що це сталося через уламки збитих БПЛА, які впали на підстанцію “Севастополь”.

Тим часом, Развожаєв вирішив скасувати заняття у школах та дитсадках Севастополя і зазначив, що для відновлення роботи підстанції “Севастополь” знадобиться близько доби.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ