АКТУАЛЬНО

Створено механізм координації фінансування нерухомості у 214 містах Китаю

На початку третьої декади лютого 2024 року в Китаї було впроваджено механізм координації фінансування нерухомості у 214 містах, що охоплюють 29 провінцій. Ця ініціатива, яка входить у рамки зусиль країни для сприяння сталому розвитку ринку нерухомості.

Міністерство житла, міського та сільського будівництва Китаю повідомило про публікацію “білих списків”, в яких визначено 5349 проєктів у галузі нерухомості, що мають право на фінансову підтримку. Ці списки були направлені комерційним банкам.

За даними міністерства, наразі 162 проєкти в 57 містах отримали банківське фінансування на загальну суму ¥29,43 млрд (приблизно $4,14 млрд).

Місцеві уряди та фінансові установи активно впроваджують такі координаційні механізми. За даними Банку Китаю, Будівельного банку Китаю, Сільськогосподарського банку Китаю, Поштово-ощадного банку Китаю та деяких інших банків, для проєктів, включених до списків, було схвалено кредити на суму ¥123,6 млрд.

Китай в січні цього року оголосив про план створення механізму координації фінансування для сектора нерухомості з метою задоволення законних потреб у фінансуванні проєктів цього сектора та підтримки стабільного і здорового зростання ринку нерухомості країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ