АКТУАЛЬНО

Ситуація з ІЛ-76 – спланована провокація, – Андрій Юсов

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрій Юсов, вважає, що падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області Росії може бути спланованою провокацією, оскільки на борту повинні були бути декілька VIP-персон, включаючи представників російської влади та військових. Проте в останній момент Федеральна служба безпеки (ФСБ) рекомендувала їм скористатися іншим видом транспорту. Це може свідчити про те, що інцидент був зумисним, а також можливою підготовкою до провокації, що мала відбутися.

За словами Юсова, існує багато інформації, яка не стикується або свідчить про зумисні дії Російської Федерації, включаючи можливість воєнних злочинів та порушень міжнародного гуманітарного права і Женевської конвенції.

За даними Міноборони України та російських ЗМІ, у середу, 24 січня, літак Іл-76 зазнав аварії у Бєлгородській області РФ. Передбачалося, що на борту перебували українські військовополонені для обміну. Однак Головне управління розвідки підтвердило, що обмін полоненими, запланований на 24 січня, так і не відбувся. До цього часу ГУР не має достовірної інформації про те, хто саме перебував на борту літака та в якій кількості.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ