АКТУАЛЬНО

У Європарламенті сподіваються завершити переговори щодо Українського фонду в понеділок

Європейський парламент сподівається завершити формальні переговори з Радою ЄС щодо створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 наступного понеділка, повідомив голова комітету Європарламенту із закордонних справ Девід Макалістер у Брюсселі перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС (Gymnich).

Макалістер наголосив на важливості якнайшвидшого завершення роботи над Українським фондом, особливо після того, як минулого четверга Європейська рада ухвалила політичне рішення щодо його створення в обсязі 50 мільярдів євро на період 2024-2027 в уточненому багаторічному бюджеті ЄС.

«Ми всі зараз обговорюємо ситуацію в Україні. Європейський парламент вітає, що Європейська рада дійшла згоди та прийняла рішення щодо багаторічного бюджету ЄС. Будемо сподіватися, що ввечері у понеділок у Страсбурзі ми зможемо завершити переговори щодо Українського фонду. Європейський парламент готовий працювати, щоб питання просувалися далі в терміновому порядку», – відзначив голова парламентського комітету.

Зазначимо, що міністри країн ЄС із закордонних справ продовжують обговорювати пропозицію високого представника ЄС щодо створення фонду допомоги для України в межах Європейського фонду миру в обсязі 20 мільярдів євро на наступні чотири роки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ