АКТУАЛЬНО

Українці мають можливість придбати ще одну електричну новинку від Toyota

На українському ринку з’явився електричний седан Toyota bZ3, розроблений у співпраці компаній Toyota, BYD Auto і FAW Toyota в межах партнерства BYD Toyota EV Technology (BTET). Дилери вже почали постачати цю новинку до України.

Toyota bZ3 стало другою моделлю у лінійці автомобілів з нульовим рівнем викидів під брендом Toyota bZ (“за межами нуля”), після кросовера bZ4X, які об’єднані спільною платформою.

Електричний седан bZ3 вперше з’явився на китайському ринку у жовтні 2022 року. Він оснащений літій-залізо-фосфатною батареєю Blade від BYD, яка дозволяє подолати відстань до 600 км на одному заряді. Коефіцієнт лобового опору також вражає своєю ефективністю і становить 0,218 Cd.

За габаритами седан bZ3 більший, ніж Corolla, але менший, ніж Camry (хоча колісна база bZ3 навіть перевищує Camry). Модель базується на новій електричній платформі e-TNGA для автомобілів із переднім, заднім і повним приводом.

Салон оснащений системою Digital Island, що об’єднує великий вертикальний центральний дисплей і консоль лоткового типу. Система включає бездротову зарядку та функції для з’єднання смартфонів і мультимедіа, надаючи новий рівень зручності для водіїв. Управління всіма системами електрокара, від 2-зонного клімат-контролю до відкривання багажного відділення, зосереджено в інтерфейсі інформаційно-розважального центру.

Ціни на Toyota bZ3 в Україні залежать від модифікації та комплектації, починаючи від приблизно 1 млн. грн.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ