АКТУАЛЬНО

Військовий конфлікт в Україні виявив проблеми Пентагону

Ситуація в Україні виявила проблеми, які давно існують у військовій стратегії Сполучених Штатів, і підкреслила необхідність суттєвих реформ у Пентагоні.

Протягом кількох десятиліть американські військові реформатори закликали Пентагон зосередитися на отриманні великої кількості дешевих безпілотників замість закупівлі дорогої та вразливої техніки, як-от авіаносці та винищувачі.

Проте, як пише The Washington Post, ці заклики залишаються здебільшого невислуханими.

Залежностей важко позбутися – особливо тієї, яка приносить вигоду безлічі виборчих округів по всій території Сполучених Штатів. Тому військові продовжували плисти за течією, витрачаючи все більше грошей на вразливі платформи, які, ймовірно, протримаються лише кілька хвилин у війні з Китаєм.

Ситуація в США почала змінюватися тільки через жорстокий урок українського конфлікту, де безпілотники і супутники продемонстрували вразливість звичних видів озброєнь.

«Пентагону вдавалося півстоліття не давати радикальним змінам пробити його п’ять стін. Авіаносці, бомбардувальники, танки і винищувачі були створені, щоб служити вічно, і в затишному світі без рівних конкурентів здавалося, що вони можуть це зробити”, – ідеться в статті.

Однак тепер Міноборони США зіткнулося з необхідністю проводити «давно назрілу революцію».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ