АКТУАЛЬНО

Вперше за 50 років: армія США розробляє доктрину для бойових дій в Арктиці

Розпочато розробку нової доктрини для військових дій в Арктиці, яка передбачає аналіз умов, що включають непроглядність сонця, проблеми з GPS та швидке розряджання енергосистем. За повідомленням Army Recognition, Управління доктрин загальновійськових сил Сполучених Штатів розпочало цей проект, що є першим за останні 50 років.

Розробка операцій в екстремальних погодних умовах та в Арктиці має завершитися в  середині 2024 року. Мета доктрини – забезпечити солдатам та лідерам необхідні знання та стратегії для успішних дій при температурах до мінус 40 градусів за Цельсієм.

Капітан Едвард А. Гарібай, провідний автор доктрини, вказав, що зі зміною клімату в Арктиці, цей регіон набуває нового стратегічного значення, і армія має бути готовою до ефективних операцій в умовах екстремальних морозів. Доктрина буде тактично орієнтованою та базуватиметься на використанні концепцій і досвіду, адаптованих до специфіки Арктики і Субарктики.

Зазначається, що важливо враховувати унікальні явища, що можуть відбуватися в цьому регіоні, такі як непроглядність сонця у грудні, надійність систем GPS під час сонячних бурь, а також проблеми з матеріалами та батареями через холод. Гарібай також підкреслив, що об’єднання локалізованих знань у єдину доктрину допоможе всій армії ефективніше діяти в умовах Арктики.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ