АКТУАЛЬНО

Марк Рютте розповів про нову стратегію НАТО щодо Росії

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте анонсував поступову розробку нової концепції відносин з Росією на далеку перспективу. Цю інформацію він озвучив журналістам перед зустріччю міністрів оборони країн альянсу.

Рютте зазначив, що питання взаємодії з Росією потребує поетапного підходу. «Обговорення цієї теми можуть розпочатися вже на сьогоднішній зустрічі, а також на зустрічі глав МЗС пізніше цього року», — зазначив він. За його словами, це питання буде в центрі уваги й на запланованому саміті НАТО у 2026 році.

Генсек підкреслив, що йдеться про обговорення довгострокових перспектив відносин між НАТО та Росією, оскільки в короткостроковій перспективі ситуація виглядає більш зрозумілою — завданням альянсу є не дозволити Росії здобути перемогу в Україні.

Рютте також уточнив, що колишні відносини НАТО та Росії не можуть бути відновлені «ні в найближчому, ні в далекому майбутньому», що свідчить про серйозну зміну в ставленні альянсу до Москви.

У цей час президент України Володимир Зеленський вже прибув до Бельгії, де планує представити свій план перемоги на засіданні Європейської ради, що підкреслює важливість міжнародної підтримки України в умовах триваючої агресії з боку Росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ