АКТУАЛЬНО

Ле Пен, Мелоні та Орбан обговорюють створення правої супергрупи в Європейському парламенті

Марін Ле Пен закликає прем’єр-міністра Італії Джорджію Мелоні формувати праву супергрупу в наступному складі Європейського парламенту, отримавши підтримку одного з найвидатніших європейських націоналістів, Віктора Орбана.

За словами Ле Пен, майбутнє сувереністичного руху в Європі та правоцентристів загалом залежить від двох жінок. Він вважає, що співпраця між французькими та італійськими лідерами в рамках однієї групи або коаліції може стати сильним внеском у європейську політику.

Партія Мелоні, “Брати Італії”, наразі представлена в парламенті ЄС разом із Європейськими консерваторами та реформістами (ECR), тоді як “Національне об’єднання” Ле Пен є частиною групи “Ідентичність і демократія” (ID).

Оскільки очікується зростання підтримки крайніх правих під час виборів до Європарламенту 6-9 червня, Ле Пен висунула ідею створення єдиної правої супергрупи. Вона вважає, що ця супергрупа може стати другою найбільшою силою в парламенті після правоцентристської Європейської народної партії та допомогти змінити політичну конфігурацію Європи.

Орбан підтримує це бачення і вважає, що таке партнерство може змінити політичний ландшафт у Європі. Партія Орбана, “Фідес”, вийшла з Європейської народної партії в 2021 році і зараз веде переговори про вступ до Європейських консерваторів та реформістів. Однак він вимагає від них уточнити свою позицію стосовно майбутніх відносин із “Національним об’єднанням” Ле Пен та Європейською народною партією.

“Крім того, скільки місць здобуде кожна партія, важливо також, на мій погляд, скільки депутатів Європарламенту буде готових підтримати війну в Україні, і скільки буде тих, хто прагне її припинити”, – зазначив він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ