АКТУАЛЬНО

Президент Італії Серджо Маттарелла заявив про “світову війну частинами”: реакція на глобальні конфлікти та кризи

Президент Італії Серджо Маттарелла висловив занепокоєння станом світу, оголошуючи, що на сучасному етапі відбувається “світова війна частинами”. Заява була зроблена на Генеральній асамблеї українського Національного олімпійського комітету в онлайн-форматі та підкреслила серйозні наслідки багатьох конфліктів та криз, що тривають у різних частинах світу.

Маттарелла відзначив, що нині Київ неоднозначно стикається із російською агресією, і це лише один з численних конфліктів, які спричиняють загрози стабільності та миру. Він підкреслив, що ситуація в Близькому Сході стає все більш напруженою, зокрема після терористичних атак ХАМАС на громадян Ізраїлю.

“Зараз світ переживає важкі часи через оборотні пункти в міжнародних відносинах. Ситуація в Газі охарактеризована ООН як ‘апокаліптична’, а інші території, що перебувають під владою Палестинської національної адміністрації, також переживають важкі часи через насильство”, – наголосив президент Італії.

У своїй заяві він також висловив суттєву турботу щодо подій в Європі, де продовжуються воєнні дії Росії проти України, і події там мають глобальний вплив.

“Війна в Європі, започаткована Москвою, має драматичні наслідки та призводить до невимовних страждань цивільного населення. Ми повинні усвідомити, що найбільша небезпека сучасності полягає в діяльності деяких урядів, воєнізованих формувань і терористичних груп”, – зазначив Маттарелла.

Президент Італії також відзначив проникливість Папи Римського Франциска, який десять років тому вперше вжив термін “світова війна частинами”. Він закликав до уважнішого розгляду реальності та врахування попередження Папи щодо можливості хибного сприйняття фрагментарних конфліктів.

“Неможливо ігнорувати проникливість Папи Франциска. Його попередження, висловлене десять років тому, актуальне як ніколи, викликає до більш усвідомленого розуміння глобальної реальності. Фрагменти війни, які спостерігаються сьогодні, мають потенціал створити спотворену перспективу, яка ускладнить наше здатність до аналізу та розуміння”, – підкреслив президент Італії у своїй заяві.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ