АКТУАЛЬНО

Різко зросла кількість загиблих внаслідок землетрусу на півночі Китаю – тепер їх 148 осіб

Кількість загиблих від потужного землетрусу на північному заході Китаю в гірських провінціях Ганьсу і Цинхай зросла до щонайменше 148 осіб.

У провінції Ганьсу рятувальники на п’ятницю вже знайшли 117 тіл загиблих, і більше 780 людей постраждали. Сусідня провінція Цинхай втратила 31 людину від землетрусу, ще майже 200 осіб постраждали, троє вважаються зниклими безвісти.

Землетрус призвів до значних руйнувань і пошкоджень будівель, комунікацій і ліній електропередач. У пошуково-рятувальних операціях бере участь понад тисяча рятувальників, військових і волонтерів. Для пошуку постраждалих використовуються високотехнологічні космічні супутники дистанційного зондування Землі та безпілотні літальні апарати.

Ситуацію ускладнюють несприятливі погодні умови, оскільки температура повітря в постраждалих районах впродовж останніх десяти днів опускається до мінус 10°C.

Для захисту постраждалих від морозів в уражених землетрусом районах встановлено понад 5 тисяч наметів і доставлено десятки тисяч пальт та теплого одягу. Усі ці заходи призначені для полегшення страждань та відновлення життєвих умов у постраждалих областях.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ