АКТУАЛЬНО

Військова допомога, надана західними партнерами Україні, не відстежується Пентагоном

Пентагон не має можливості точно відстежувати поставки допомоги Києву, повідомляє New York Post. Через це не виходить точно визначити, скільки боєприпасів все-таки потрапило в Україну і як вони були використані.

Саме відсутність нормальної звітності противники відправки допомоги Україні в Конгресі використовують як свій головний аргумент. Адже є питання щодо постачання зброї на суму $42 млрд. Уся ця ситуація призводить до “плутанини в статусі допомоги”.

Відомо, що для відстеження поставок Пентагон використовує якусь систему під назвою “DSCA 1000”. Але згідно з доповіддю Управління урядової звітності, опублікованою в середу, керівництво Пентагону не знає точно, коли “оборонний виріб” визначається як доставлений. Також є ймовірність того, що техніка, відправлена Україні, перепродається на чорному ринку.

При цьому рахункова палата США направила в міністерство оборони рекомендації щодо контролю над використанням американського обладнання в Україні, повідомляє Reuters.

У доповіді рахункової палати йдеться про те, що на доставку військового обладнання іноді йдуть тижні, причому у міноборони немає чітких інструкцій з відстеження доставок. У документі також зазначається, що дані Пентагону можуть бути неточними.

Щоб усю техніку відстежували і використовували за призначенням, рахункова палата сформулювала вісім рекомендацій, з п’ятьма з яких Пентагон погодився, ще з двома погодився частково. Однак Міноборони США відкинуло рекомендацію “роз’яснити інструкцію про документування передбачуваних порушень під час кінцевого використання”, пише Reuters.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ