АКТУАЛЬНО

Сьогодні друга річниця повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Два роки тому, орієнтовно о 3:40, перша колона російських танків ввірвалася на територію Луганської області, викликаючи перший удар по Україні у вигляді ракетних атак.

Цьогоріч, у другу річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну, очікується приїзд лідерів держав-партнерів. Зокрема, 24 лютого заплановане онлайн-засідання країн G7 з участю України.

Крім цього, президент України Володимир Зеленський проведе пресконференцію у неділю, 25 лютого. У цей же день запланована конференція з участю військово-політичного керівництва України, на якій обговорюватимуться питання розвитку української армії, інтеграції до ЄС та НАТО, а також відновлення фізичного та психічного здоров’я постраждалих українців.

За два роки повномасштабної війни Україна завдала суттєвих втрат Росії як у людях, так і в озброєнні та техніці. За офіційними даними станом на 23 лютого 2024 року, Силами оборони України було ліквідовано близько 408 тисяч 240 російських військових.

Також за цей період було знищено значну кількість ворожої техніки: 6526 танків, 12 410 бойових броньованих машин, 9916 артилерійських систем та інше.

У рамках обмінів полоненими між Україною і Росією на батьківщину повернулося понад 2,6 тисячі українських військових та близько 150 цивільних осіб.

Однак за цей час війни страждало понад 30 тисяч мирних українців, і приблизно 10 тисяч людей загинуло.

Станом на 23 лютого більше ніж 1758 дітей постраждало в Україні через повномасштабну збройну агресію Росії. Загинуло 528 дітей, а понад 1230 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ