АКТУАЛЬНО

Парламент Грузії остаточно затвердив закон про “іноагентів”

Попри протести громадян, депутати Грузії затвердили законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу» у третьому читанні. Це рішення було прийняте парламентом 14 травня. Законопроєкт, який також відомий як закон про «іноагентів», став об’єктом порівняння з аналогічним законом в Росії.

Хоча десятки тисяч громадян Грузії виразили своє незадоволення, 84 депутати проголосували за спірне законодавство, представлене правлячою партією «Грузинська мрія». Зауважимо, що 30 опозиційних депутатів виступили проти його прийняття.

Згідно з новим законом, передбачено створення реєстру «іноагентів», у якому будуть внесені всі некомерційні юридичні особи та ЗМІ, що отримують фінансування з-за кордону у розмірі більш ніж 20%. Ці суб’єкти будуть зобов’язані публікувати річні фінансові звіти.

Раніше, приблизно 50 тисяч громадян Грузії вийшли на марш протесту проти закону про «іноагентів» в Тбілісі. Це не перший раз, коли мешканці країни висловлюють свою думку щодо цієї спірної ініціативи влади.

Під час протестів біля парламенту 13 травня грузинський спецназ застосував насильство проти протестувальників, а депутатів, які прибули у внутрішній двір на автомобілях, зустріли з вигуками «раби».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ