АКТУАЛЬНО

Пентагон розглядає відправку додаткових військових радників до посольства в Києві

Представник Міністерства оборони США Патрік Райдер оголосив, що Пентагон розглядає можливість відправки додаткових військових радників до посольства США в Києві. За його словами, ці радники будуть консультувати і підтримувати уряд та Збройні Сили України, проте не будуть виконувати військові обов’язки.

“Протягом усього конфлікту міністерство оборони переглядало і коригувало нашу присутність у країні залежно від умов безпеки. Наразі ми розглядаємо можливість відправки кількох додаткових радників для розширення відділу з питань військового співробітництва в посольстві”,- сказав Райдер.

Представник Пентагону зазначив, що відділ із військового співробітництва в посольстві перебуває під керівництвом глави дипмісії, хоча й укомплектований співробітниками Міноборони. Райдер відмовився називати чисельність персоналу “з міркувань оперативної безпеки та захисту сил”.

Джерела Politico повідомили, що додаткові військові в посольстві потрібні для підтримки логістики та нагляду за озброєннями, які направляють зі США. Один зі співрозмовників видання розповів, що додаткові сили також допомагатимуть українським військовим в обслуговуванні зброї. Стверджується, що кілька американських військових уже направлені на ротацію в посольство в Києві.

При цьому, нова місія відбуватиметься в рамках НАТО. Курирувати місію доручено керівнику Групи сприяння безпеці в Україні генерал-лейтенанту Антоніо Альзону Агуто. Штатна чисельність місії приблизно 300 осіб особового складу, бюджет близько 30 млн євро.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ