АКТУАЛЬНО

Президентство Трампа може і не стати для України катастрофою

Президентство Дональда Трампа наступного року може стати для України катастрофою, і прихильники цього варіанту розвитку подій уже б’ють на сполох і наводять безліч переконливих доводів. Однак, як пише The National Interest, Трамп непередбачуваний, а отже – немає жодних гарантій, що його захоплення Путіним не переросте в огиду, що його байдужість до України не зміниться захопленням, а байдужість до конфлікту – жвавим інтересом.

Трамп вельми м’який із Володимиром Путіним і, можливо, навіть потай ним захоплюється, як і безліччю інших “крутих хлопців”.

Трамп також не відчуває особливої любові до України і не виявляє глибокого розуміння її потреб у сфері безпеки. По-третє, схоже, що Трамп має намір “вирвати зуби НАТО”, яке рішуче підтримувало Україну після 24 лютого 2022 року.

Крім того, Трамп визначає глобальні інтереси Америки вкрай вузько, здебільшого ігноруючи решту світу, включно з Україною. Не варто забувати і про те, що Трамп повинен буде звітувати перед однопартійцями, які налаштовані рішуче антиукраїнськи, під гаслом “Повернемо Америці колишню велич”.

Однак, зазначає автор статті, існують і прихильники “некатастрофічного” сценарію. Вони наголошують на тому, що Трамп непередбачуваний, а отже – немає жодних гарантій, що його захоплення Путіним не переросте в огиду, що його байдужість до України не зміниться захопленням, а байдужість до конфлікту – жвавим інтересом, з огляду на те, що він уже пообіцяв покінчити з ним за 24 години.

“Одне можна сказати із залізною впевненістю: новий термін президента Дональда Трампа наступного року або стане катастрофою для України та її спроб перемогти путінську Росію – або не стане”, – підсумовує автор матеріалу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ