АКТУАЛЬНО

Енергетична інфраструктура Росії піддається масовим атакам дронів

Уночі 20 квітня засоби протиповітряної оборони (ППО) Російської Федерації здійснили захоплення та знищення п’ятдесяти безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які, за ствердженням Міністерства оборони РФ, належали українським силам. Ці атаки охопили сім областей країни.

У результаті військових заходів ППО було збито двадцять шість БПЛА над територією Білгородської області, десять – над Брянською областю, вісім – над Курською областю, два – над Тульською областю, і по одному – над територіями Смоленської, Рязанської, Калузької та Московської областей.

Унаслідок цих атак зафіксовано руйнування та пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Наприклад, у Бєлгородській області зазнали пошкоджень приватні будинки в результаті “скидання двох вибухових пристроїв”, при цьому загинули двоє мирних жителів. У Брянській області також була зафіксована пожежа на об’єкті енергетичної інфраструктури.

Попри це, у деяких областях, таких як Тульська та Рязанська, вдалося уникнути жертв та значних матеріальних збитків. Губернатори областей акцентували увагу на відсутності жертв серед цивільного населення та на ступені ефективності дій ППО.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ