АКТУАЛЬНО

У системі “Прозорро” абсолютний новачок отримав найбільший підряд тижня

За останні сім днів у системі “Прозорро” оприлюднено повідомлення про закупівлі на 18,09 млрд грн. З них 4,25 млрд грн пішло на фортифікаційні та захисні споруди в прифронтових регіонах. За цими підрядами з міркувань секретності не оприлюднюються кошторисні ціни будматеріалів, що не дає можливості порівняти їх із ринковими.

Найбільший підряд тижня отримав абсолютний новачок. Створене минулої осені ТОВ “Українська сила енергії” тільки почало брати участь у тендерах і після кількох підрядів розміром менш як мільйон гривень отримало підряд державного комбінату “СхідГЗК” на постачання електроенергії на суму 489 млн грн.

Замовник передбачив хороші умови для постачальника – 70% передоплати перед розрахунковим періодом. Також у формулі ціноутворення на електроенергію передбачена прив’язка до РДН з коефіцієнтом 1,0, тобто постачальник матиме прибуток під час закупівлі на ринку двосторонніх договорів і продажу за вищою ціною ринку на добу наперед. Але з якихось причин на торги ніхто крім новачка не подався.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ