АКТУАЛЬНО

“Дія” розпочинає онлайн-послугу купівлі-продажу машин: українці отримають нові можливості

Опівночі 19 грудня в Україні стартує нова інноваційна послуга від “Дії” – онлайн-платформа для купівлі та продажу автомобілів. Про це повідомив президент країни Володимир Зеленський під час Diia Summit 2023, який відбувся в цей день.

“Сьогодні опівночі запрацює онлайн послуга купівлі-продажу машин в “Дії”. І я вас з цим вітаю”, – сказав Зеленський.

Під час свого виступу він підкреслив, що цей інструмент дозволить українцям здійснювати операції з автомобілями всього за 15 хвилин через мобільний додаток. Покупці та продавці зможуть здійснювати угоди безпосередньо за допомогою смартфонів та отримувати новий техпаспорт та номерні знаки поштою.

“Сьогодні урядовці представлять все це ще в деталях”, – додав президент.

Очікується, що нова послуга значно полегшить процес купівлі та продажу автомобілів, зменшивши бюрократичні процедури та витрати часу для громадян. Зокрема, замість особистого візиту до сервісних центрів, українці зможуть виконати усі необхідні дії в онлайн-режимі.

Деталі про нововведення

Нова послуга буде доступна для легкових автомобілів, мотоциклів та мопедів. Продавці зможуть сформувати заяву в “Дії” та поділитися QR-кодом або посиланням на договір для здійснення операції.

Покупцям достатньо буде підписати заяву та вибрати, залишити старий номерний знак чи змінити на новий зі спеціальною серією. Замість власного візиту до сервісного центру, клієнти “Дії” можуть замовити доставку техпаспорта та нового номерного знака на відділення “Укрпошти”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ